Нов в ЦСКА-София впечатлява в защита, мечтае да играе голям футбол

Нов в ЦСКА-София впечатлява в защита, мечтае да играе голям футбол

19-годишният защитник Стойчо Атанасов започна по много впечатляващ начин кариерата си в ЦСКА-София. Роденият в Бургас бранител, който е играл за Черноморец и втория отбор на Литекс, привлече погледите със силните си изяви в контролата с Интер (2:1) и постоянно затвърждава добрите впечатле­ния в първите три кръга от Първа професионална лига.

"Започнах да тренирам на 8 години в Черно­морец (Бургас). Още като дете имах голямо жела­ние да си сбъдна мечтата и да стана футбо­лист. Основното, което иска старши треньорът Христо Янев от мен, е да съм стабилен в защита и ако мога, да се включвам да помагам и в атака", каза Атана­сов.

"Случвало ми се е да плача след загубен финал. Но това е футболът - един ден плачеш, защото си паднал, на другия ден плачеш от щастие. За първи път съм в София за толкова дълго време и свиквам постепенно. Почти всеки ден се чувам с родителите си, те дойдоха на "Армията" за мача с Удинезе. Всички в отбора сме приятели, ние сме едно голямо семейство. Най на сърце обаче ми е Милчо Ангелов", призна талантът пред "Нова телевизия", цитиран от "Тема Спорт".

"ЦСКА е водеща марка и ще даваме най-добро­то от себе си, за да радваме публиката. Целта ми е и да радвам своето семейство с изявите си на терена. Благодаря им, чрез през цялото вре­ме са с мен и ме подкрепят във всяко решение. Мечтая да играя голям футбол", допълни още бургаският защитник.

Двама от съотборниците му на "Армията" споделиха на­кратко своето мнение за него. Кирил Десподов каза: "Стойчо е много добро момче, с голям та­лант", а Пламен Гълъбов добави: "Не само че е огромен талант, но е и страшен пич!"

Снимка: Емона Цончева/Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички