УЕФА наказа изключително тежко Левски

УЕФА наказа изключително тежко Левски

УЕФА наложи изключително тежко второ наказание на Левски, съобщават "сините" на официалния си сайт. Крайно неприятното решение на европейската футболна централа е вследствие на издигнатите знамена от привържениците на клуба по време на срещата-реванш от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу словенския Марибор (1:1).

26-кратният шампион на България е санкциониран с глоба в размер на 57 хил. евро, както и наказан да изиграе следващия си двубой от европейските клубни турнири при "закрити врата". Това наказание идва малко след първото, наложено непосредствено след сблъсъка между двата отбора на стадион "Людски врът" в Словения.
Тогава Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа Левски за реванша, като нареди сектор "Б" да бъде частично затворен и покрит със знаме "No to racism" и емблемата на футболната централа. Новото, по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от страна на УЕФА, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати от Сектор "Б".

Описаните от УЕФА знамена и знаци, публикувани на сайта на Левски:

Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето, са облечени с идентични тениски със същия символ:
Знамето, показано по време на първия мач, донесло първото наказание:
Знаме с емблема от Втората световна война на нацистката 1-ва СС дивизия "Лайбщандарт СС Адолф Хитлер" ( LSSAH ): Нацистки орел държи клубната емблема на Левски вместо свастика:

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти