Оцелял от Чапекоензе прави емоционално завръщане срещу Барселона

Оцелял от Чапекоензе прави емоционално завръщане срещу Барселона

Станалият печално известен клуб Чапекоензе зарадва феновете си с изключително позитивна новина, свързана с един от оцелелите при трагичната самолетна катастрофа.

Отборът съобщи на официалната си страница, че след консултации между ръководството, медицинския щаб и самия играч е взето решението Алан Рушел да се завърне в игра в началото на месец август. Бранителят бе един от малкото късметлии в Чапекоензе, който се размина с контузия в гърба от ужасния инцидент и бе извън строя повече от 9 месеца.

Той ще направи емоционалното си завръщане на терена не къде да е, а на “Камп Ноу” срещу Барселона на седми август за трофея “Жоан Гампер”. Друг оцелял - бранителят Нето - продължава възстановяването си, а
вратарят Джаксън Фолмън е с ампутиран крак, но с помощта на протеза наскоро започна тренировки
.
“Завръщането на Рушел е важна стъпка към преодоляване на трагедията и към възраждането на клуба. Предвид възможността това да се случи срещу един от класическите испански отбори и на един от храмовете на футбола - “Камп Ноу” - контролата е идеалният момент за връщането в игра на Рушел”, пишат от Чапекоензе.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички