Зенит се насочи към защитник на Шалке

Зенит се насочи към защитник на Шалке

Независимо от информациите, че утре за последен път ще се състои среща между представители на Зенит и Рома във връзка с евентуалния трансфер на Костас Манолас, руският гранд явно вече има други алтернативи за поста централен защитник. Популярният коментатор на Матч ТВ Нобел Арустамян разкри, че питерци ще се насочат към Матия Настасич от Шалке 04.

"Зенит продължава да търси защитник. Клубът след активно италианския пазар. Пише се за Жейсон Мурийо от Интер, но подобен трансфер ми се струва малко вероятен. Мурийо е абсолютно краен вариант, само ако всички други се провалят. Много по-реално е да се привлече Настасич. Зенит вече контактува с негови представители. Сърбинът е играл под ръководството на Роберто Манчини в Манчестър Сити. Преговорите обаче няма да са лесни, въпреки очевидните връзки между двата клуба (има предвид Газпром - б.р.)", заяви Арустамян.

"Настасич отдавна има предложения от Русия, още от периода му във Фиорентина. Той обаче иска да играе в Западна Европа. Силният интерес на Манчини обаче може да промени мнението му", добави Арустамян.

Още от Футбол свят

Виж всички