Двама национали пред договор с шампионите

Двама национали пред договор с шампионите

Нефтохимик е близо до възможността да си осигури услугите на двама национални волейболисти. „Тема Спорт” разбра, че бургазлии са влезли в контакт с талантливите централни блокировачи Алекс Грозданов и Николай Къртев. Първият бе част от разширения състав на трикольорите през миналата година, докато вторият и в момента попада в полезрението на Пламен Константинов, като дори бе картотекиран за Световната лига, но така и не влезе в групата за нито един двубой.

19-годишният Грозданов е юноша на Левски. През последните два сезона той бе част от Добруджа, с който спечели титлата през 2016-та и Купата на България през изминалата кампания. Николай Къртев пък игра за Нафтата през сезон 2015/2016, но се върна в Монтана, с който загуби финала за купата именно от Алекс Грозданов и Добруджа. 21-годишният пловдивчанин е сочен за един от бъдещите титуляри на своя пост в състава на България.

Последната дума за трансферите на двамата трябва да даде новият треньор на шампионите. Очаква се това да бъде Найден Найденов. Въпрос на време е бившият национален селекционер да бъде обявен като наставник на бургазлии.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички