Пламен Константинов: Трябва да си пазим момчетата, част от тях не издържат на критиките (видео)

Пламен Константинов: Трябва да си пазим момчетата, част от тях не издържат на критиките (видео)

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира причините, довели до загубата от Аржентина, която попречи на тима да се класира за финалите на Световната лига. Съставът се прибра късно тази вечер с полет през Франкфурт и въпреки умората, Константинов отговори на всички журналистически въпроси.

“Не можахме да се настроим добре за двубоя с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да загубят. Аз обаче знаех, че пред собствена публика те ще са пределно мотивирани”, призна селекционерът.
“Нормално е да има критики при загуба. Трябва обаче да си пазим волейболистите, защото именно те ни държат в елита. Има момчета, на които критиките им се отразяват и не играят с необходимото желание. Изключвам треньорите - нас нека ни критикуват. В никакъв случай не сме отписали класирането за финалите на Световната лига, но умората беше огромна. Искахме да се класираме, въпреки че знаехме, че това ще ни усложни програмата”, каза Константинов.

“Бяхме близо, но се представихме под нивото си в някои мачове, не само срещу Аржентина. Това е свързано с психология и липса на достатъчно увреност. Очевидни са проблемите в играта ни и сме ги анализирали. Знаем в каква посока да вървим в подготовката за европейското първенство. Имаме резерви в сервиса, процентът ни на първична атака при пефектно посрещане е направо нереален, част от състезателите нямат навици да спазват игровата система, може би им трябва време. Не на последно място добавям и физическото състояние на отбора”, обясни бившият национал.
Константинов добави, че Боян Йорданов ще се присъедини към състава за Евро 2017, а освен това предстоят разговори с Тодор Алексиев.

В подготовката си за шампионата на Стария континент “лъвовете” ще изиграят контроли с Белгия и Италия.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПРИБИРАНЕТО НА ВОЛЕЙБОЛНИТЕ НАЦИОНАЛИ

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички