СКРА Белхатов преподписа с Мариуш Влазли и още двама за 2 години

СКРА Белхатов преподписа с Мариуш Влазли и още двама за 2 години

Полският волейболен гранд СКРА (Белхатов), където през този сезон играе българският национал Николай Пенчев, предподписа договора си за още 2 година с живата легенда и икона на клуба Мариуш Влазли. 33-годишният диагонал носи фланелката на СКРА от 2003 година, а от сезон 2008/2009-а е и капитан на тима, като за този период е спечелил титлата на Полша 8 пъти.

"Огромна чест е за мен и съм горд да бъда тук. Надявам се, че в бъдеще целите няма да бъдат много по-различни от тези, за които сме се борили в предишните години. Белхатов е добро място за мен", призна самият Влазли.

Малко след това стана ясно, че от ръководството на клуба са продължили контрактите и с центъра Карол Клос и либерото Роберт Милчарек. 27-годишният Клос е в СКРА от 2010 година и за това време е спечелил две титли, един сребърен и един бронзов медал в полската Плюс лига, три пъти Купата на страна и две Суперкупи, както и един сребърен медал от Шампионската лига и сребро и бронз от световното клубно първенство. От друга страна 34-годишният Милчарек има три периода в СКРА - от 2003 до 2008 година, през сезон 2011/12-а и от 2015-а насам, като има 4 титли, сребро и бронз в Полша, 5 Купи на страната, една Суперкупа и сребърно и бронзово отличие от Шампионската лига.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти