Цветан Соколов - блокировач №1 в Италия

Цветан Соколов - блокировач №1 в Италия

За втора поредна година блокировач №1 в Суперлигата на Италия е българин. През 2016 година Виктор Йосифов спечели приза като волейболист на Латина, а през този сезон блокировач №1 е Цветан Соколов от шампиона от редовния сезон Кучине Лубе (Чивитанова).

Диагоналът на националния отбор на България заби 58 блока за 24 мача в редовния сезон и изпревари централните блокировачи Ейдън Зингел от Ворона, Марко Подрасчанин от Перуджа, Фабио Ричи от Равена и разпределителя на Тринто и националния отбор на Италия Симоне Джанели, които записаха по 55 блока в редовния сезон.

Реализатор №1 стана Джулио Саби от Молфета с 564 точки, а втори остана кубинецът Фернандо Ернандес с 563 точки. Трети е националът на Беларус Радион Мискевич от Сора с 473 точки, а 4-и Морис Торис от Равена с 465 точки. Цветан Соколов остана на 5-о място в тази класация с 452 точки.

Най-добър изпълнител на начални удари стана Джулио Саби с 57 аса, а Фернандо Ернандес е втори с 56 аса. Трети е Лука Ветори от Модена с 47 директни точки от начален удар.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти