Радо Владимиров с първа титла от Вечерните турнири "Лото"

Радо Владимиров с първа титла от Вечерните турнири "Лото"

Радослав Владимиров спечели първия си трофей от Вечерните турнири „Лото“ на кортовете на тенис комплекс „Диана“. Той се пусна в надпреварата в категория ITL500, която от тази година е отворена и за бивши и настоящи професионалисти. След като на полуфинала преодоля трудно носителя на титлата от предишното издание на турнира Светослав Козалиев, на финала той се изправи срещу набиращия скорост Георги Петров. Радо победи категорично с 4:2, 4:0, а мачът се игра в изключително спортменски дух.
 
Срещата започна равностойно и Георги взе подаването си. Още във втория гейм обаче Радослав изостри ударите си и въпреки че допусна четири двойни грешки изравни за 1:1. Последва пробив за Радо, след който той наложи тотална доминация. Георги се опитваше да противодейства на силния форхенд на съперника си със стабилна защита, но Радослав взе първия сет с 4:2 гейма. Вторият сет започна с мощна игра и от двете страни и доста непредизвикани грешки. Постепенно Радо успя да притисне съперника си и с остри и отлично пласирани удари спечели срещата с 4:0.
 
„Днес потренирах малко на люлинския корт, за да пооправя ударите си - каза Радослав, след като взе първата си купа от Интерактив тенис. – Остава ми още работа по сервиса, но имам проблеми с китката и не удрям началния удар на сто процента. Не съм играл от 3-4 месеца и съм доволен от мача. Спечелих най-вече благодарение на форхенда си, въпреки че по принцип силният ми удар е бекхендът.“
 
Въпреки загубата финалистът Георги Петров остана доволен от срещата. „Играх първи турнир след Нова година и съм доволен от представянето си – коментира той. – Не очаквах да стигна до финала, а съперникът ми ме респектира с мощна игра от дъното на корта и не ми даде никакви шансове. Успях да се закача в първия сет, но това беше всичко. Оценявам представянето си като много добро, продължавам към следващите турнири и ще гоня титлата.“
 
През следващата седмица Вечерните турнири „Лото“ се местят на тенис комплекс „1880“. Там вече се играят мачовете от категория ITL 125, а от 20 февруари започват срещите в категория ITL 250. До 24 февруари е отворено записването в категория ITL 500, а срещите започват на 27 февруари. Желаещите да премерят сили с равностойни противници в категориите ITL 125 и ITL 250 от Четвъртия вечерен турнир „Лото“, също могат да се запишат на сайта на Интерактив тенис http://www.interactive-tennis.com/. Мачовете ще се играят на кортовете на тенис комплекс „Бароко“ в „Студентски град“ като започват съответно на 6 и на 13 март. Организаторите на Вечерните турнири „Лоло“ припомнят, че играчите, които искат да участват в официалното класиране на лигата трябва да станат членове на Интерактив тенис като закупят карти Gold, Silver или Bronze съответно на цена 200, 100 и 20 лева. Повече подробности за бонусите и отстъпките, които носят картите, може да намерите тук http://www.interactive-tennis.com/News/Details/31.

Още от Тенис

Виж всички