Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 1:0

10 отбора вече се класираха за плейофите на Шампионската лига

10 отбора вече се класираха за плейофите на Шампионската лига

След изиграването на мачовете от 5-ия кръг от груповата фаза вече се знаят 10 от отборите, които се класират напред за плейофите на волейболната Шампионската лига.

Това са шампионът на Полша ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) и руският гранд Динамо (Москва) от Група А, италианският Кучине Лубе (Чивитанова), с национала Цветан Соколов, и германският Берлин РВ от Група В, защитаващият титлата си Зенит (Казан), с Теодор Салпаров, и турският Аркас (Измир) от Група С, шампионът на Италия Азимут (Модена) от Група D и от Група Е белгийският Кнак (Рьозеларе) и руският Белогорие (Белгород). Разбира се, италианският Сър Сикома (Перуджа), с Велизар Чернокожев, се класира директно за финалната четворка на най-престижния евротурнир като домакин. Така остават 3 незаети места за плейофната фаза.

Първото място ще бъде за завършилият на второ място в Група D, където към момента румънският СКМ Университатя (Крайова) малко изненадващо води с точка повече на полския гранд СКРА (Белхатов), с Николай Пенчев. Двата тима ще се изправят един срещу друг в последния кръг в директен спор за второто място и съответно класиране за плейофите на ШЛ. Останалите две места ще бъдат за най-добрите трети отбора от всички групи. По регламент три от 3-те отбори продължават за плейофите, но белгийският Кнак (Рьозеларе) или руският Белогорие (Белгород) ще заемат едно от тези три места, тъй като са в групата на Перуджа. По този начин отборите, които имат най-големи шансове да заемат останалите две места към момента са СКРА и другия полски тим - Асеко Ресовия (Жешув).

Временното класиране на 3-и отбори в групите изглежда така:
1. Белогорие (Белгород) - 2 победи, 3 загуби, 8 точки
2. СКРА (Белхатов) - 2 победи, 3 загуби, 6 точки
3. Асеко Ресовия (Жешув) - 2 победи, 3 загуби, 5 точки
4. ВфБ Фридрихсхафен (Фридрихсхафен) - 1 победа, 4 загуби, 4 точки
5. Истанбул Бююкшекир Беледийе (Истанбул) - 1 победа, 4 загуби, 4 точки

Още от Волейбол

Виж всички