Арсен Венгер продължава да вярва в титлата

Арсен Венгер продължава да вярва в титлата

Арсенал изостава на 12 точки от лидера Челси, но за Арсен Венгер това не означава, че титлата е недостижима. "Никога битката не е завършила, заяви той днес на пресконференция. - Дори вие - журналистите - да си мислите по този начин, ние не гледаме така на нещата."

Специалистът е оптимист, че картината може да се промени заради факта, че разликата между много отбори в горната част на класирането е малка и поредица от два-три мача може да доведе до промяна. "Ако всичко е свършило за нас, то значи е приключило за всички останали, продължи Венгер. - Борбата ще бъде люта до самия край, дори ще бъде по-завързана от миналия сезон. Сега Челси има предимството, че не играе в Европа и това го поставя в силна позиция".

Арсенал загуби четири от последните си девет срещи за първенство, в това число двете последни. По тази причина медиите отново обърнаха внимание на недоволните от Венгер фенове. Един такъв беше заснет на "Стамфорд Бридж" как държи плакат "Достатъчно! Време е да се махаш".

"Сега е важно да се фокусираме върху следващия ни мач, а не толкова да придаваме важност на един запалянко, призова французинът. - Не става дума за мен, а за Арсенал. Нашите запалянковци са взискателни и очакват много от нас, както и аз, но не разбирам как можеш да си фен на тима до миналия вторник, а след това вече да не си. Няма логично обяснение. Дори да сме направили два разочароващи двубоя, очаквам от привържениците да застанат зад отбора. Нека да обърнат внимание на добрите неща, които постигнахме. Играчите ни бяха силни и миналия вторник, такива са и сега."

Следващият сблъсък на "топчиите" е в събота срещу Хъл Сити на "Емиратс".

Още от Футбол свят

Виж всички