Българин се кара с поляци заради Левски

Българин се кара с поляци заради Левски

Българинът Иван Петков, който поддържа терените на Левски, където "сините" водят подготовка в Агия Напа, влезе в сериозен скандал с поляци заради 26-кратните шампиони.

Роденият в Ботевград нашенец се стреми условията на терена за момчетата на Елин Топузаков да бъдат идеални, като ежедневно полива, чертае и валира игрището, където се готвят за пролетната част от Първа лига.

Причината за разправията бе, че щабът на Лех (Познан), който се готвеше в Кипър преди старта на сезона, се опита да ползва терена на Левски, който беше заключен. Представителите и играчи на Лех дори прескочиха оградата, но Петков влез в спор с тях, тъй като поляците, които имаха платен друг терен, искаха да си проведат силовата тренировка на валираното за "сините" игрище.

Стигна се до обаждане на Петков до собственика на петзвездния хотел на "сините", който моментално изгони играчите на поляците от игрището. Българинът пък бе обвинен от полските представители, че защитавал интересите на "сините", тъй като са негови сънародници.

"Истината е, че Левски винаги е с приоритет, тъй като дълги години са наши клиенти. Но, тук става въпрос за принципни неща. Обещали сме на Левски теренът да бъде перфектен за тренировка, а поляците искат да го използват за силова тренировка и да го съсипат. Какво да кажа после на Левски, никой не трябваше да тренира, платихте си, но влязоха и го развалиха. Дори и друг отбор да беше, аз защитавам интересите на нашите клиенти. Иначе, после как да искам Левски да се върнe или другите отбори отново да изберат нашата база. Винаги съм на разположение да помогна на всеки, който има нужда", сподели живеещият със семейството си вече 18 години в Кипър Иван Петков пред Sportal.bg. Той дори съдейства на спортния директор Даниел Боримиров да си оправи обувките за ритане, тъй като се развалиха при играта на малки вратички срещу тима на Елин Топузаков.


През последните седмици полските Лех (Познан) и Висла (Плоцк), където се подвизава бившият играч на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - Димитър Илиев, се подготвяха за Екстракласа в една база със "сините".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти