Топчо с критика към целия отбор

Топчо с критика към целия отбор

Наставникът на Левски Елин Топузаков не остана очарован от продукцията на своите играчи при поражението с 0:1 от Теплице. Загубата срещу чехите дойде в последната секунда, а преди това "сините" имаха няколко положения. Специалистът, който днес навърши 40 години, остана разочарован от тактическите грешки допуснати днес, тъй като резултатът е на заден план в контролите.

"Доволен съм от себераздаването на момчетата, които не пестяха сили в мача. Има обаче други неща, които не ми харесаха. Как изглеждахме на терена, защото в доста от моментите се бяхме прибрали прекалено близко пред нашето наказателно поле. В това отношение със сигурност ще искам да продължим да работим. Това не е критика само за защитата, ами става въпрос за целия отбор. Имаше пропуски в тактическо отношение, както в първото, така и във второто полувреме. Ще направим подробен видео анализ, като ще си покажем грешките с момчетата и ще кажем какво искаме, за да да изглеждаме по-добре", сподели Топузаков пред Sportal.bg.

Днес 17 играчи играха по 45 минути

"Със сигурност ротациите се отразяват на нашата игра, но в крайна сметка това е мое решение и искам да съм абсолютно коректен към всеки един футболист, да дам шанс на всеки да получи достатъчно игрови минути, за да може да се пребори за титулярно място. Първенството чука на вратата, аз пък искам да имам по-обща картина и представа за всеки един. Не ме притеснява, че играем в различни простойки. Най-вече играчите трябва да разберат как искам да стоим на терена, за да мислим на терена и да се представяме еднакво добре в двете фази на играта. Тъй като днес и в двете фази имахме някои пропуски."

Нар се събуди

"Не искам да давам персонални оценки. Има хора, които се представиха добре, други не чак толкова, но това го отдавам на умората към края на лагера. Мачовете зачестиха през три дни, колкото и да е, дори само по 45 минути, тези момчета играят на 100%. Именно затова ще намерим начин след последната контрола да освежим тима. Това обаче ще стане в София, но преди това имаме още доста работа да свършим. Най-вече от тактическо естество, тук в Кипър".

Принс Сайди

"Ако трябва да съм честен довечера ще изгледам запис на всичките 45 минути, които игра. Беше коректно да му се даде шанс да играе едно полувреме, за да имаме по-обща представа и картина за неговите качества. След това ще бъда по-точен и по-конкретен за неговото представяне и дали има място да остане в огбора".

Чиликов беше в Кипър. Предложили нови играчи на Топузаков

"Това са неща от кухнята. В крайна сметка смятам, че не е правилно да ги споделям. Естествено се опитваме по всяко едно време да бъдем готови, да се оглеждаме на пазара, докато не затвори трансферният прозорец. Нормално е да имаме някакви варианти и опции за привличане на футболисти".

Дали ще бъде показан титулярен състав срещу Партизан

"Зависи от състоянието на футболистите след срещата с Теплице дали ще играят много от тях 90 минути. Няма оплаквания, като се надявам да няма по-сериозни контузии. В последната контрола естествено някои играчи ще вземат по-голямо участие, може би 70-80 минути. Всичко зависи от състоянието им. Опитваме се от всяка една гледна точка да следим тяхното кондиционално състояние. Да сме информирани от медицинска гледна точка, за да не влезем в преумора. Тогава няма да бъде коректно да взимаме отношение кой се е проборил за място в основния състав и кой не. Нека изчакаме ден-два и тогава ще реша", допълни 40-годишният рожденик пред Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички