Хави Мартинес сподели своята истина за "бандитската история"

Хави Мартинес сподели своята истина за "бандитската история"

Пет години след рекордния за времето си трансфер от Атлетик Билбао в Байерн (Мюнхен) за 40 млн. евро Хавиер Мартинес хвърли яснота върху една от най-обсъжданите истории покрай него. Дълго време медиите в Испания раздухваха информацията, че при тръгването си от клуба той е бил арестуван пиян. Според слуховете през нощта той бил прескочил оградата на клубната база на баските “Лесема” с идеята да влезе в съблекалните, където да си прибере лични вещи. Хави обаче бил заловен от пазач. Двамата дори са се били, като в крайна сметка охранителят надделял, преди да светне в лицето му и да види с кого си има работа.

“Ха-ха-ха, много се смях на тази история - заяви Мартинес в интервю за Players Tribune. - Истината обаче е съвсем различна и не съм бандит. Тъй като трансферът ми се осъществи в самия край на трансферния прозорец през август 2012 г., нямах време да си взема някои лични вещи от шкафчето си в съблекалнята на базата - обувки, дрехи, таблет. Върнах се там при първата пауза покрай мачовете на националните отбори. Позвъних на хора от клуба и се разбрахме да мина през “Лесема”. Те обаче ми казаха да отида вечерта, за да не ме виждат хората през деня и да се вдига шумотевица. Пристигнах около 21:30 часа и позвъних на звънеца на главния вход, но за 15 минути никой от охраната не дойде. Знаех обаче, че има и друг вход и се насочих към него. Там повиках пазача Икер и той ми отвори. Взех си нещата и си тръгнах, това е всичко.”
Испанският национал коментира и решението си да потегли към Байерн: “Много трудно се навих, защото в този период имахме силен състав под ръководството на Марсело Биелса. Бях раздвоен дали да остане и да помогна за спечелването на трофей, или да си тръгна. Имах доста оферти. Когато Байерн се съгласи да плати клаузата ми, от кандидатите останаха още само два клуба, които бяха готови да напраят същото. Единият пак беше германски, а другият беше английски, който дори ми даваше по-висока заплата. Когато обаче от Мюнхен ме попитаха дали искам да играя за тях, аз веднага се съгласих.”
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички