Фернандо Торес оплю Серия "А"

Фернандо Торес оплю Серия "А"

Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес направи любопитно изказване по адрес на Серия "А". Голаджията изкара няколко месеца в Милан през есента на 2014 година, но признава, че за този кракът период е събрал няколко неприятни впечатления от футбола на Ботуша.

"Бях в Милан за много малко, изиграх само 10 мача и честно казано, не разбрах какво всъщност представлява италианският футбол. Имаше обаче някои неща, които ме поразиха в отрицателен смисъл. Играхме в Чезена и останах шокиран, когато разбрах, че тревната настилка е изцяло изкуствена. Никога дотогава не бях играл на такъв терен, когато говорим за шампионатен двубой", сподели Торес.

"Някои стадиони в Италия са доста стари. Когато си там, имаш чувството, че си се върнал с няколко десетилетия назад. Жалко, защото тифозите създават уникална атмосфера. Като например на "Олимпико", който също не е нов стадион. Смятам, че такива съоръжения трябва да се модернизират. В Серия "А" трябва да има по-голяма конкуренция. Не говоря само за Ювентус, Интер и Милан. Италианското първенство трябва да бъде по-вълнуващо", добави испанецът.

Още от Футбол свят

Виж всички