Соланке, Кук и Гън излизат срещу Бразилия

Соланке, Кук и Гън излизат срещу Бразилия

Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт ще даде шанс на част от по-младите състезатели в отбора в приятелския мач с Бразилия тази вечер. Тези думи бяха адресирани към нападателя Доминик Соланке, халфа Люис Куук и вратаря Ангъс Гън, след като тримата бяха извикани от състава до 21 години на англичаните. В петък петима други английски футболисти записаха дебюта си за "трите лъва" в контролата с Германия, завършил 0:0.

"Тези трима играчи се приспособиха към тима извън терена, така че очаквам да го направят и на него. Те са добри футболисти и на тренировката изглеждаха чудесно", каза Саутгейт.

Селекционерът на англичаните добави, че Ерик Дайър отново ще бъде капитан на тима, както бе и в мача с Германия, а на вратата ще застане Джо Харт, който заменя Джордан Пикфорд.

"Отворен съм да взема в отбора всеки играч, който се представя добре. Ако трябваше сега да определя групата за световното, знам кои играчи бих взел. Но в следващите шест месеца могат да настъпят промени", добави Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти