Саутгейт търси варианти да подобри уменията на играчите си при изпълнение на дузпи

Саутгейт търси варианти да подобри уменията на играчите си при изпълнение на дузпи

Мениджърът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт оценява важността на изпълнението на дузпи в един мач, както и се опитва да направи нещо по въпроса с подобряването на процента на реализация от неговия отбор. Англичаните се славят като неособено умели изпълнители от бялата точка, а бившият защитник иска да реагира преди Световното първенство. Той обмисля да договори за една от контролите догодина да се изпълняват дузпи след нейния край.

"Това е нещо, което мислим, защото искам да се подготвим по най-добрия начин за този елемент от турнира. Дали ще бъде някаква игра на тренировъчното игрище, дали ще бъде някакъв добавен елемент на самите тренировки, но ние търсим опции по този въпрос. Може би ще предложим на някой от съперниците сценария с дузпи след края на някоя контрола. Все още мислим върху всички опции. Още не сме го изяснили, но при всички положения ситуацията с един реален мач е добра опция", заяви младият специалист.

Англия загуби шест от седемте мача, в които се стигна до дузпи на Световни и Европейски първенства от 1990-а година насам. Дори пропускът на Саутгейт през 1996-а година елиминира англичаните на домашното Европейско първенство.

След контролата с Бразилия утре "трите лъва" имат уредени проверки с Италия и Холандия през март. Английската ФА иска да намери поне още два приятелски мача до началото на Мондиал 2018.

Още от Футбол свят

Виж всички