Халф на Спартак (М) с нова тежка контузия

Халф на Спартак (М) с нова тежка контузия

Грузинският национал Жано Ананидзе получи контузия в контролата срещу Литва, спечелена с 4:0. 25-годишният футболист пострада в игрова ситуация още в началото на двубоя и беше принудително заменен. Ананидзе напусна на носилка, а направените по-късно изследвания потвърдиха, че е скъсал връзки на дясното коляно. В следващите дни халфът на Спартак (Москва) ще претърпи оерация.

"Много жалко за Джано. Току-що се беше възстановил от тежка контузия и сега получи нова. Той имаше голямо желание за игра. Преди известно време говорих със старши треньора на Спартак Масимо Карера. Той ми каза, че Ананидзе е напълно здрав и дори се зарадва, че е повикан в националния отбор, за да трупа игрова практика. На тренировките нямаше проблеми, изследванията също бяха добри. Дори теренът не е причина за контузията", коментира селекционерът на Грузия Владимир Вайс.

Той добави, че халфът е плакал в съблекалнята.

Ананидзе има само 6 мача от началото на сезона в Русия, а сега ще пропусне остатъка от кампанията и цялата лятна подготовка. Много от съотборниците му в Спартак го подкрепиха в социалните мрежи с пожелания за бързо възстановяване. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти