Кашата около сензацията на Бундеслигата става още по-голяма

Кашата около сензацията на Бундеслигата става още по-голяма

За кой национален отбор ще играе сензацията на Бундеслигата Леон Бейли? Това е въпросът, чийто отговор изглежда няма да се знае скоро. Офанзивният полузащитник на Байер (Леверкузен) беше избран за №1 на полусезона в германското първенство. Той е роден в Ямайка, но никога не е играл за представителния тим на родината си.

Едните му дядо и баба имат английски паспорти, което накара Английската футболна федерация да поканят агента му на преговори за евентуалното обличане на екипа на “трите лъва”. Има обаче информации, че той може и да няма право да рита за Англия, защото въпросните му прародители не са били родени в Англия, което било едно от условията. Изглежда, че в Лондон усилено търсят вратичка в наредбата.

Сега обаче неговият агент и втори баща Крейг Бътлър обяви, че Бейли е готов да изчака дори да получи германски паспорт и да играе за Бундестима. За това обаче са нужни около 6-7 години.

Медиите подозират, че мениджърът изчаква да получи най-изгодната оферта. Леон Бейли може да играе още за Малта и Белгия.

Единственото сигурно е, че футболистът на Леверкузен няма да избере Ямайка, защото въпросният му баща не одобрява начина на работа на местната федерация. Доведеният брат на Бейли и син на Бътлър - Кайл Бътлър, който в момента играе в Малта, също има предложение от Футболната асоциация на Англия.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички