Футболният елит в Италия скърби след смъртта на Астори

Футболният елит в Италия скърби след смъртта на Астори

Целият футболен елит в Италия изрази най-искрените си съболезнования след внезапната смърт на капитана на Фиорентина Давиде Астори.

31-годишният футболист, който е италиански национал, е починал в съня си в хотелската си стая, където е бил заедно с целия отбор на Фиорентина преди срещата с Удинезе, която трябваше да се състои по-късно днес в Удине.

След ужасяващата новина последва отменяне на всички срещи от 27-ия кръг в Серия "А", а повечето от елитните клубове в страната изказаха съжалението си след случилото се.

Публикация на Ювентус в "Туитър" гласи: “Днес няма цветове, а единствено дълбока болка. Ювентус изразява най-искрените си съболезнования на семействтото на Давиде Астори и Фиорентина’'.

Рома също сподели съобщение в профила си в социалната мрежа: "Отборът на Рома се присъединява към скръбта на целия свят след раздялата с Давиде Астори. Объркани от трагичната новина, ръководни фактори, футболисти и целият клуб се обединяваме в болката на неговото семейство”.

Наполи изказа най-искрените си съболезнования към семейството на италианския национал:
"Потресени от трагичната новина за смъртта на Давиде Астори, се присъединяваме към скръбта на семейстото на Капитана на “Ла Виола” и цяла Фиорентина”.

“Всички в Удинезе сме дълбоко шокирани от новината за внезапната смърт на капитана на Фиорентина Давиде Астори. Мислите на всички в клуба са със семейстото на Астори, неговите приятели и съотборници”, публикуваха от Удинезе.

"Не съществуват думи, които да опишат болката, която удари всички ни”, гласи съобщението от Торино.

Още от Футбол свят

Виж всички