Страши Симеонова: Марица показа добра игра, но на моменти

Страши Симеонова: Марица показа добра игра, но на моменти

"Определено съм доволна, че спечелихме убедително. Важно бе за нас да вземем тези точки. Отборът на Марица показа добра игра, но на моменти. Те все пак не са същият състав, който започна сезона", коментира националката Страшимира Симеонова, която е част от състава на полския Хемик (Полице), който победи Марица (Пловдив) с 3:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига за жени.

"Имаше емоция. За първи път играя срещу отбор, който изцяло познавам. Имаше приятелска атмосфера на игрището".

Запитана за това липсват ли Кремена Каменова и Таня Петкова на Марица, Симеонова сподели: "Те бяха водещи фигури, показаха убедителна игра и неслучайно получиха предложения от чужбина. Този състав може би е достатъчен за българския шампионат, но не е достатъчен за Шампионската лига. Трудно е на отбора без тях".

"Аз се радвам за Марица и затова, че почна убедително в началото. Важно е на клубно ниво България да присъства в такива турнири. Има отбори, които изцяло се проектират за финалната четворка на Шампионската лига. За Марица е почти сигурна победата им в родния шампионат, но за да има добри резултати, трябва да има силен шампионат. Така е в Полша. Тук са 14 отбора. Срещу последните състави имахме тежки мачове, това сочи, че отборите са силни", продължи волейболната ни националка.

"Нашата цел е излизане от групите", завърши Симеонова.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички