Иван Петков: Загубата дойде заради разлика в нивата

Иван Петков: Загубата дойде заради разлика в нивата

"Стигна се до загубата заради разлика в нивата. Ако гледаме по елементи, те ни превъзхождаха във всеки. Недоброто ни посрещане допринесе за този резултат. На този етап съперникът игра с по-голямо самочувствие. Голямата разлика дойде в атаката", коментира старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков след тежкото поражение с 0:3 гейма от полския Хемик (Полице) в Шампионската лига за жени. Така пловдивчанки записаха трета загуба в груповата фаза на турнира.

"Имаше ситуации, в които не така тежки топки, не можахме да извадим. Не играхме с достатъчно идеи. Да се надяваме следващия мач да изглеждат нещата по друг начин. Първият гейм започна добре за нас, но това са епизодични проблясъци. Но явно нивото бе различно. Ние трябва да изпъкнем с по-различен стил игра, да подлежи на отборния и при нас да не разчитаме на индивидуалности", добави специалистът.

"Това е нов опит за нас в Шампионска лига. Всичко е малко по-различно – не само волейболът, но атмосферата по трибуните, организацията. Всичко се свежда до нивото на нашата игра – начинът, по който ние подхождаме и играем. Има какво още да се желае. Що се касае до класирането - докато има шансове и не само, за нас е важно да играем добър волейбол и да трупане опит. Всичко го правим с идеи занапред, за бъдещето. Дай Боже, да успяваме. Надяваме се следващия мач да покажем по-добро лице и ако имаме късмет, може и да победим", коментира за финал Петков.

Още от Волейбол

Виж всички