Макларън представят новия болид след Мерцедес и Ферари

Макларън представят новия болид след Мерцедес и Ферари

Макларън ще представят новия болид за сезон 2018, задвижван от Рено, на 23 февруари – ден след като видим новата машина на шампионите Мерцедес и на Ферари и три дни преди старта на предсезонните тестове във Формула 1.

Има голяма вероятност MCL33 да се завърне към легендарния за Макларън "папая" цвят. Именно с такъв цвят беше колата, с която Фернандо Алонсо се състезава през 2017 в Инди 500. Промяната би изглеждала логична, предвид че тимът ще бъде с двигатели Рено – компания, която се асоциира с жълтия цвят в шампионата. Нюансът "папая" е по-ярък и наситен от сегашната разновидност на оранжево и черно.

Тимът изпита известни главоболия, докато променяше шасито си, така че то да пасне на новия двигател, но притежава амбицията да бъде най-промененият тим на стартовата решетка този сезон. Отборът от Уокинг не разкрива къде ще бъде представянето, но се очаква то да е в Испания.

Торо Росо, които пък избраха да преминат към отхвърлените от Макларън двигатели на Хонда, ще покажат новата състетелна кола на 25 февруари.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти