Илия Груев: Матеус ми помага много

Илия Груев: Матеус ми помага много

Българският старши треньор на Дуисбург Илия Груев сподели, че легендата на германския футбол Лотар Матеус е един от хората, които се интересуват най-много от неговата кариера и му помагат. Това не е случайно, тъй като Груев бе помощник на Матеус, когато той бе селекционер на България. Двамата продължават да поддържат добри отношения, а в обширно интервю за “Домът на футбола” Груев призна, че е научил много от работата с големия бивш футболист.

“Матеус е от хората, които най-много се интересуват от моята кариера. След почти всяка победа се чуваме с Лотар. Той следи моето развитие и ми помага в някои отношения. Работата с него, макар и за кратко, бе много полезна за мен. Научих много от времето, което прекарахме заедно”, призна Груев, след което коментира и думите на легендарния капитан на Германия, че повече няма да бъде треньор, като именно престоят начело на националния отбор на България го е отказал от професията.

“Не мисля, че престоят му у нас се е отразил зле по някакъв начин. От три години Матеус е главен експерт на мощна телевизия като Скай. Неговите анализи се следят с голям интерес, а самият той ми признава, че изпитва много голямо удоволствие. Изявите му се гледат много, той самият се изразява много добре. Но това е нормално - да си доволен и щастлив от това, което правиш, да не си подложен на стреса, на който е подложен всеки един треньор”, допълни още бившият футболист на Дуисбург.

Работилият у нас в Черноморец (Бургас) специалист сподели и очакванията си за предстоящия Конгрес на БФС. “Аз не мога да кажа как ще се развият изборите за нов президент. Факт е, че Боби Михайлов години наред е начело на централата, изгради си сериозно име в европейските футболни среди и дори оглави няколко комисии в УЕФА. Той има добри контакти. Любо Пенев също е добре познато име с достатъчно връзки и контакти. Ще е интересно да видя какво ще се случи в средата на февруари”, завърши Груев.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти