Гуардиола: Невъзможно е да поема друг английски отбор

Гуардиола: Невъзможно е да поема друг английски отбор

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че никога не би ръководил друг английски отбор, тъй като се чувства обичан от хората покрай тима.

“Статистиката и числата са хубави, но числата не са страст. Това нищо не ти дава. По-добре е да кажа след 10 години, че помня този финал и колко добре играхме, да помня начина, по който сме го направили. Разбира се, титлите са важни и са ми помогнали да имам работа и да продължавам да се трудя за моята страст. Но мисля, че всички мениджъри са щастливи със старите си играчи, когато можем да се прегърнем и да имаме добри взаимоотношения. Всеки обича да бъде обичан, това е тайната на нашите животи. Ще бъде манчестърец до края на живота ми. Ще бъда фен на Манчестър Сити и ще е невъзможно да тренирам друг английски тим, защото усещам любовта на хората тук. Когато хората ме питат какво искам - да бъда обичан. Най-приятното нещо е, когато се чувстваш добре с останалите хора”, сподели Гуардиола пред BBC Radio 5 Live.

Наставникът говори също така и за своя ментор в Барселона Йохан Кройф. “Той ми помогна да заобичам тази игра, да обичам футбола, а за да го обичаш, трябва да го разбираш. Той ни разкри тайни, защото това бяха неща, които никой друг не виждаше. Начинът, по който той вижда футбола, е напълно различен. Имаше голяма мощ в това отношение. Завладяващ, изискващ, стресиращ. Той беше като брутален баща. Беше толкова строг, толкова корав, не можете да си представите. Нищо не беше лесно. Имаше време, когато не можех да стоя повече при него, но той беше прав”, коментира каталунският специалист.

“Смятам, че човечеството върви напред, защото хората не приемат каква е реалността и се опитват да открият нови неща. Ако не се опитваш да бъдеш креативен и не питаш защо трябва да правим това, а защо не по друг начин, то тогава човечеството не съществува повече. Този тип хора са необходими, за да направят човечеството много по-добро. Футболът е приятен, защото каквото работи днес, не работи утре. Понякога правиш нещо добре и си казваш “добре, ако продължим по същия начин, ще започне да става зле”. Когато видиш сигналите и имаш чувството, трябва да направиш нещо различно. Всички мениджъри вземаме много решения заради чувства. Имаме много информация за предстоящите противници. Слагаш я в мозъка, но трябва да преживееш чувствата”, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички