Анри: Венгер и Гуардиола са моите вдъхновения като треньор

Анри: Венгер и Гуардиола са моите вдъхновения като треньор

Новият наставник на Монако Тиери Анри посочи треньорите си в Арсенал и Барселона, съответно Арсен Венгер и Джосеп Гуардиола, като фигурите, които са повлияли за неговото развитие като треньор.

“Учил съм се от тези, с които съм работил, независимо дали това е било предизвикателство за мен, или понякога те да са правили погрешното нещо. Арсен отключи толкова много неща в ума ми - какво означава да си професионалист, как да се представиш. Учиш се от хората, но трябва да вложиш и твоя комбинация в това. За мен Пеп е еталонът. Научих се отново как се играе играта, когато отидох в Барселона под негово ръководство. С Пеп можеш да си говориш само за футбол и той няма да отиде да си легне. Ти ще заспиш, а той ще продължи да говори. Той е много напред в играта.

За мен, когато дойде офертата от Монако, беше логично да я приема. Тук е мястото, откъдето тръгнах. Клубът винаги ще заема голямо място в моето сърце, така че да мога да дойда тук и да започна отново, е сбъдната мечта. Според мен треньорът трябва да прави играчите по-добри. Това е най-важното нещо. Развитието на играчите е успехът за мен”, заяви Анри на първата си пресконференция като старши треньор на Монако.

Още от Футбол свят

Виж всички