Майк Тайсън: Антъни Джошуа сега е най-добрият в тежка категория

Майк Тайсън: Антъни Джошуа сега е най-добрият в тежка категория

Бившият безспорен шампион в тежка категория Майк Тайсън е на мнение, че британската суперзвезда Антъни Джошуа (22-0, 21 КО) е най-добрият боксьор в дивизията към момента.

Тайсън, който се пенсионира през 2005 година, е останал изключително впечатлен от Джошуа, след като е изгледал няколко от неговите срещи – включително и победата му над Александър Поветкин миналия месец.

"Мисля, че Джошуа сега е номер едно в тежка категория. Той има всички необходими качества, за да остане там", заяви Тайсън.

Преди време "Железния" Майк считаше Тайсън Фюри за най-добрия боксьор в тежка категория, но сега е на мнение, че почти тригодишното му отсъствие от професионалната сцена е променило изцяло положението му в дивизията.

"Тайсън Фюри не се беше боксирал доста дълго време. Мисля, че той все още не е провел достатъчно срещи, за да се опита да се върне на върха. Той трябва да спечели още няколко двубоя", заяви Тайсън.

Майк Тайсън стана най-младият световен шампион в тежка категория през 1986-та година, когато бе на едва 20-годишна възраст и бе абсолютен шампион до изненадващата си загуба от Бъстър Дъглас през 1990 година в Токио.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти