Арда и Монтана не излъчиха победител в дербито

Арда и Монтана не излъчиха победител в дербито

Арда и Монтана завършиха 0:0 в среща от 9-тия кръг на Втора лига, играна на ст. Огоста в Монтана. Футболистите на Стойчо Стоев бяха подкрепяни от най-верните си привърженици, които бяха пропътували разстоянието от Кърджали до Монтана, за да са близо до отбора.

Двубоят започна спокойно, като двете единайсеторки наблегнаха на сигурни и постепенни атаки. Логично гол през първото полувреме не падна. Димитър Макриев и Венци Христов се опитваха да застрашат стража на домакините, но ударите им бяха неточни. Монтана отправи два удара към Караджов, но те не представляваха опасност за стража. В 44-ата минута се стигна до спречкване между Красимир Илиев и Тони Тасев, като главният съдия им показа жълти картони.

След почивката в игра за Арда се появи Лукас на мястото на Законов, който започна доста активно в дясната част на терена. Именно бразилецът отправи опасен удар в 46-ата минута. Малко по-късно нападателят на домакините Атанас Илиев изпробва рефлекса на Караджов, но той бе на своето място. В ответната атака Лукас бе изведен в коридор в малкото наказателно поле, но вратарят на домакините се хвърли в краката му и хвана топката.

Най-чистото положение за Монтана дойде в 63-ата минута, когато Борислав Дамянов от непосредствена близост не успя да се разпише. Арда отговори с две добри положения в 64-та минута. Първо Макриев отправи опасен удар, който бе избит в ъглов удар. След неговото изпълнение капитанът Стойчев се оказа на чиста позиция, но и той не успя да вкара.

Още от БГ Футбол

Виж всички