Треньорът на Спартак (Плевен) пое вината за загубата от Бдин

Треньорът на Спартак (Плевен) пое вината за загубата от Бдин

Абсолютният лидер до 4-ия кръг без загубена точка и допуснат гол – 11:0 в Северозападната Трета лига – Спартак  загуби лидерското дерби на 5-ия кръг с 2:3 от Бдин (Видин) в Плевен. Извършеният анализ на представянето на плевенчани накара треньора им Красимир Бислимов да обясни причините за поражението.

„Вината за негативния резултат е моя. Явно не успях да мотивирам достатъчно футболистите ни за този мач. Усетих това още в началото на срещата, когато ясно се видя, че не играем с необходимата пределна мобилизация. Този неприятен епизод обаче няма как да ме накара да загубя доверие във футболистите. Знам техните възможностите и съм им благодарен за вложените усилия, въпреки че загубихме. Отново подчертавам, че вината за 2:3 е изцяло моя. Разбира се отдавам дължимото и на възможностите на съперника“, категоричен е плевенския треньор.

Той коментира и появилите се твърдения, че отборът му се е провалил в първата си сериозна битка от началото на сезона. 

„Абсолютни глупости. Вече четвърта година съм треньор в тази група и отлично познавам потенциала на отборите. Още преди началото на настоящото първенството казах, че в Северозападната Трета лига няма фаворити и аутсайдери, защото всички са равностойни. Потвърждава го и временното класиране, според което между първия и деветия разликата е едва четири точки. Казах също и, че който не играе на сто процента ще бъде наказан от съперника си. Точно това понесохме ние срещу Бдин“, заяви Бислимов. Той не прави трагедия от загубата.

„Знаем възможностите на нашия отбор и вярваме в тях. Неприятният резултат срещу видинчани ще ни послужи за урок. Да, имаме футболисти с богат игрови опит, които не би трябвало по този елементарен начин да губят мачове. Има ли обаче отбор и въобще спортист, който да не е вкусвал загубата … Загубихме една битка, може и в други да сгрешим. Няма как да бием във всичките 30 мача. Не сме загубили обаче войната. Основната ни цел е да я спечелим – първото място. Накрая искам да благодаря на феновете за вярата им в нашия отбор и безрезервната подкрепа. Усещаме, че са с нас и най-голямото потвърждение за това е подкрепата им до последния съдийски сигнал в двубоя срещу Бдин, въпреки негативния резултат“, каза още Красимир Бислимов.

Поражението от Бдин свали Спартак от първото място, където сега са видинчани, макар предимството да е само по-добрата им голова разлика.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти