Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Украйна 0:0

Скандал: Нафтата обвини Кишишев в "махленско" поведение, съди го за клевета след изцепка вчера

Скандал: Нафтата обвини Кишишев в "махленско" поведение, съди го за клевета след изцепка вчера

Ръководството на Нефтохимик излезе с официално съобщение на клубния си сайт, в което разкрива за сериозен скандал минути след победата на "шейховете" с 3:1 като домакин на Димитровград вчера. Според предоставената от Нафтата информация старши треньорът на градския съперник Черноморец - Радостин Кишишев, е нахлул в съдийската стая, като се е държал арогантно и е обвинил домакините в тази среща, че уреждат мачовете си. В тази връзка ръководството на някогошното страшилище в "А" група ще заведе дело за клевета срещу бившия национал на България.

Предлагаме на вниманието ви пълния текст от сайта на Нефтохимик:

Вчера Нефтохимик изигра домакински двубой с Димитровград на стадион "Лазур", след края на който футболистите и ръководството на тима станаха свидетели на необичайна ситуация. Старши треньорът на градския съперник Черноморец - Радостин Кишишев, нахлу в съдийската съблекалня, отказвайки да даде обяснения на охранителите за мотивите си да посещава съдиите на мач на Нефтохимик.

На логичния въпрос, отправен му от наставника на Нефтохимик Диян Петков, каква е причината да е на това място, по това време, той отвърна с арогантно поведение и обидни реплики. Освен ругатните по адрес на отбора и треньорския екип, треньорът на Черноморец отправи и обвинение, че мачовете на Нефтохимик са уредени.


В тази връзка в клуба се обмисля възможността да се заведе дело срещу него за клевета. Причината е, че обвинения в престъпление без доказателства, отправени заради конкурентно безсилие, не трябва да се толерират. Прийомът на махленската свада, който стана запазена марка на Радостин Кишишев, е неприемлив начин за ръководството на Нефтохимик да отвърне на обвиненията. Затова съдът най-точно би разрешил този въпрос.


Нефтохимик осъжда поведението на старши треньора на Черноморец Радостин Кишишев и го призовава занапред да спазва необходимата спортсменска дистанция. Разбираме тревожността на ръководството на Черноморец от спортното превъзходство на Нефтохимик, но успехите се постигат с работа върху собствения отбор, а не с провокации към конкурентите. Спорадичните прояви на вербална агресия на Кишишев внасят разнообразие в нашия работен процес, но те имат лошо влияние върху цялостния спортен климат в града, затова ги осъждаме.

Още от Трета лига

Виж всички