Завръщането на Косоко в Ботев пред провал

Завръщането на Косоко в Ботев пред провал

Ботев Пловдив се отдалечи много сериозно от привличането на Омар Косоко, информира PlovdivDerby. Причината е, че от настоящия клуб на нападателя са освободили футболист на позицията, на която се подвизава техничаря, което от своя страна е успокоило Омар и той е на път да остане в клуба.

Първопричината Косоко да поиска да се завърне в България е била именно голямата конкуренция на неговия пост и малкото шансове, които са се очертавали той да получи на играе като титуляр.

След освобождаването на един от конкурентите на Омар обаче той е на път да размисли и да остане в настоящия си клуб. Нещо повече - Косоко е трябвало да се откаже от 75 000 долара, за да бъде освободен, което не му е допаднало. Ако ситуацията не се промени до 00:00 часа довечера българско време, привличането на Косоко ще стане невъзможно, дори и като свободен агент. За да може даден играч да пристигне в България със свободен трансфер след 6 септември, той трябва да е бил  свободен агент преди тази дата. Това повеляват футболните правила, което прави шансовете на Косоко да заиграе отново в Ботев почти нулеви.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти