Легенда на Ботев (Пд) призова Неделев да си вдигне формата

Легенда на Ботев (Пд) призова Неделев да си вдигне формата

Славният футболист на Ботев Пловдив от 80-те години на миналия век и бивш играч на ЦСКА Георги Георгиев-Гецата сподели своите виждания преди днешния мач срещу ЦСКА-София на Коматево.

“Надявам се да стане добър мач. В повечето случаи между тези два отбора се получават хубави двубои. Дано да възтържествува футболът, защото имаме нужда от такива сблъсъци, за да се вдига като цяло качеството на играта в България”, коментира бронзовият медалист от САЩ ’94 пред “Тема Спорт”.

“ЦСКА-София падна заслужено от Лудогорец, тъй като игра слабо. Явно умората от мача с Копенхаген в Дания оказа влияние. Тази година изглеждат по-добре от предишните две. Но има още някои неща за подобряване и на “Армията”, предполагам, си знаят кои са. Мауридес прави добър тандем с Десподов и в това спор няма. Мауридес е по-комплексен играч от Каранга. По-колективен футболист е. Ботев Пловдив загуби от Левски и Локомотив Пловдив след много слаба игра. Да се надяваме, че ще успеят да се подсилят с някой и друг играч, тъй като имат дефицит на някои важни постове.

Говоря за централната ос – централен защитник и централен нападател. Ако може да се вземе нещо по-качествено, ще е добре. В мачовете, които загубиха, нямаха голово положение. Тошко Неделев, като няма на кого да я подава, да я вкара, няма как да стане. Но според мен и той трябва да си вдигне равнището. Не му е това нивото. Тошко Неделев е бил в много по-добра форма, отколкото е в момента. Тогава ще се вдигне и класата на отбора”.

За това може ли Ботев отново да е част от първата шестица Георгиев добави: “Трудно се защитават позиции, но е още рано да се говори за първата шестица. Още нищо не може да се каже. Говори за връщането на Косоко и Генев, което ще е добре”.

Гецата твърдо застана зад треньора Николай Киров-Белия. “Мненията за напускане на Николай Киров са от хора, които не са се събличали по къси гащи. Той си върши чудено работата в рамките на тези условия. За мен трябва да остане и ако може, малко да му се помогне, но не с приказки по медиите. Защото го познавам много отдавна и зная колко е спокоен, и за да избухне така пред медиите, значи нещо го е изкарало сериозно извън нерви”, завърши славният играч на Ботев Пд.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти