Саутгейт командва "Трите лъва" и след Евро 2020

Саутгейт командва "Трите лъва" и след Евро 2020

Шефовете на Английската футболна асоциация имат желанието да удължат договора на мениджъра на националния отбор Гарет Саутгейт и след края на Евро 2020. Популярността на бившия защитник скочи неимоверсно много през последните два месеца по време на Мондиал 2018, където Англия достигна до полуфиналите.

Саутгейт получи договор за четири години през ноември 2016 година, след като се наложи по най-бързия начин да бъде намерен заместник на компрометиралия се Сам Алардайс.

"Гарет е страхотен и ние бихме искали той да остане начело на националния отбор и след 2020 година. Мисля, че и ние го харесваме, и той ни харесва. Но в момента е във ваканция, така че когато той се върне, ще започнем преговори", заяви изпълнителният директор на ФА Мартин Глен.

47-годишният Саутгейт, преди това мениджър на любимия си Мидълзбро и на младежкия национален тим, е сравняван в аналогии с Йоахим Льов, който е начело на Германия след 2006 година. "Част от проблемите на английския национален отбор преди това е, че ние не спирахме да търсим един Месия", допълни Глен.

"Льов има успехи с Германия, защото беше оставен на спокойствие да си изгради стратегия за работата. Не беше никаква звезда в страната си, но ето системата му работи", допълни изпълнителният директор на английската централа.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички