Поведението на Моуриньо смущава играчите и ръководството на Юнайтед, заговори се дори за уволнение

Поведението на Моуриньо смущава играчите и ръководството на Юнайтед, заговори се дори за уволнение

Мрачното настроение и особеното поведение на Жозе Моуриньо по време на предсезонното турне на Манчестър Юнайтед в САЩ е започнало да влияе негативно на играчите и обстановката в тима. Това от своя страна смущава сериозно клубното ръководство, тъй като до началото на сезона остават едва десетина дни, а хаосът в лагера на "червените дяволи" е пълен.

Моуриньо изобщо не се притеснява от това да се оплаква публично от представянето на голяма част от играчите, с които е принуден да води подготовката в отсъствието на много от титулярите, които получиха по-дълга почивка заради участието си на Световното първенство. Специалния недоволства и от липсата на достатъчно нови попълнения.

Самите играчи са смутени от изказването на Моу след загубата от Ливърпул, че това не е неговият състав и голяма част от тези футболисти няма да бъдат в отбора на 9-и август. В лагера на Юнайтед са останали смутени и от директните персонални атаки към Антони Марсиал и Антонио Валенсия. Французинът напусна турнето, за да присъства на раждането на сина си, но Моуриньо не пропусна в интервю пред клубната телевизия да подчертае, че нападателят трябва по-бързо да се завърне и да се включи в подготовката. Още по-странен е коментарът по адрес на Валенсия, който получи контузия във втория мач от турнето и се завърна в Англия. Мениджърът упрекна еквадореца, че не е бил в добро физическо състояние, тъй като е прекалил с ваканцията.

Моуриньо направи още един коментар, който ядоса ръководството, като заяви, че той не би си купил билет за мачовете на Манчестър Юнайтед от International Champions Cup, тъй като повечето от титулярите на отбора не могат да бъдат видени в тези срещи.

Това напрежение между мениджъра и ръководството доведе до това вчера част от букмейкърите на Острова да поставят името на Жозе Моуриньо като фаворит за това да се стане първият уволнен мениджър в Премиър лийг. Ще бъде странно това да се случи 10 дни преди началото на сезона, но със сигурност напрежението в отбора ще продължи да властва поне до първия мач от новата кампания - домакинството на Лестър.

Още от Футбол свят

Виж всички