Хърватите почти спряха да тренират

Хърватските национали са напълно готови за финала на Световното първенство, заяви селекционерът Златко Далич на пресконференция преди мача. След като играха три пъти поред продължения, сега за финалистите тренировките стават ненужни, а вместо това те залагат на освежителни процедури и релаксиране.

“Големият двубой с Франция е утре. Всички сме готови на 100 процента за него. Отношенията между играчите и треньорите са отлични и сме щастливи, че това е така. Всеки един от футболистите ни не би играл в този финал, ако не се чувства напълно готов чисто физически. Залогът е голям и те го знаят. Ако някой от тях чувства, че не може да даде всичко от себе си, той сам ще ми го каже", каза хърватският селекционер.

"Не тренираме кой знае колко, защото няма и какво толкова да тренираме. Нужна ни е само почивка, за да бъдем свежи утре. Имаме само някои малки, незначителни проблеми", продължи той.

"Надявам се, че всички ще се възстановят за финала и ще бъдат готови за игра. Ако ли има проблеми с някой от титулярите, на резервната скамейка имаме отлични футболисти, които мечтаят да попаднат в състава. Не съм притеснен. Това не е проблем", каза още Далич.

Срещата на “Лужники” в неделя започва в 18:00 часа.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички