Тунизийците се радват на третото място

Селекционерът на Тунис Набил Маалул призна, че неговият отбор е имал съвсем минимални шансове да се класира за осминафиналите на Мондиал 2018, а реалната цел е била третото място в групата и тя беше постигната след успеха над Панама с 2:1.

“Можехме да се представим и по-добре. Например в първия мач бяхме много близо до точката срещу Англия, но загубихме нещастно. Вярно е, че тогава бяхме изпаднали в глуха защита”, коментира Маалул.
“Днес постигнахме заслужена победа. Още когато беше изтеглен жребият, знаехме, че реалната ни цел е третото място”, добави треньорът на Тунис.

“Единственото, което не ми харесва е, че допуснахме много голове. Но като погледнете, ние сме ги инкасирали срещу много силни отбори, много силни футболисти”, казва Маалул след първите три точки за тима на Мондиал от Аржентина'78.

Но не само, че нито един от отбор от Африка не премина групите, което е факт за първи път от 1982-а година, Маалул се фокусира и върху представянето на отборите от арабските страни.

"На това първенство имаме четири арабски страни, но нито една от тях не показа ниво да спори с големите. Това означава, че трябва да работим повече и да подобряваме представянето си. За да стане това, ние се нуждаем от повече играчи в истинските професионални лиги, където да се учат и развиват.
"Ако трябва да се фокусирам върху нашето представяне, логиката сочи втората среща за опция да бъдем по-добри. Но смятам, че представянето ни срещу Англия беше прекрасно. По принцип ние имаме здрава защита и това може да се види в резултатите ни в квалификациите. Но сега се случи да играем срещу някои от най-добрите играчи в света като Хари Кейн, Еден Азар, Лукаку. Затова съм склонен да оправдая нашите момчета”, обясни Маалул.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички