Тиаго Силва бил на прага на смъртта в Москва, Коутиньо паднал в шахта като дете

Футболистите от бразилския национален отбор имат своите интересни истории, за които широката футболна общественост не знае. Испанският marca.com разказа някои от тях.

Тиаго Силва
Капитанът в утрешния мач с Коста Рика - Тиаго Силва, се е борил за живота си още преди да навърши пълнолетие. На 17 години той се разболява от туберкулоза и лежи цели шест месеца в болница в Москва. Централният защитник е част от отбора на Динамо (Москва) и живее сам в руската столица. Четири месеца нито майка му, нито приятелката му успяват да го видят. Силва е единственият бразилец от актуалния състав, който играе третото си Световно първенство.

Каземиро
Полузащитникът Каземиро е направил първите си футболни стъпки като вратар. Отборът на братовчедка му се нуждаел от вратар. След няколко тренировки треньорът вижда у него качества за полеви футболист. Любипитното е, че в родината му неговите приятели и роднини го наричат Карлиньо.

Коутиньо

Филипе Коутиньо оцелял по чудо след падане в шахта на четиригодишна възраст. Той има двама по-големи братя. Те снимали всеки негов юношески мач.   

Паулиньо

Играчът на Барселона Паулиньо бил пред отказване от футбола още на 17 години. Когато играе в Литва и Полша, не вижда смисъл заради малкото пари, които печели.

Миранда

Жоао Миранда е най-малкият от 11 братя. Когато бил на 6 години, починал най-големият му брат, който бил футболист (тогава на 24). Жоао се заклел пред майка си, че ще стане футболист и ще играе на световни финали с екипа на Бразилия.

Още от Футбол свят

Виж всички