Червеният картон на Карлос Санчес е вторият най-бърз в историята на Мондиалите

Червеният картон, който получи полузащитникът на Колумбия Карлос Санчес в мача с Япония, е вторият най-бърз в историята на световните първенства по футбол. Той беше отстранен още в 3-ата минута, а това се оказа натежаващо обстоятелство за успеха на азиатците с 2:1.

Но това не е за златен медал. Най-бързият червен картон е показан на Хосе Батиста от Уругвай, който беше отстранен в мача с Шотландия през 1986-а година, още в 1-ата минута. Това обаче не повлия на развоя на събитията и срещата завърши 0:0. По-точно отстраняването му е в 52-ата секунда заради брутален фаул в краката на Гордън Стракън.

82 Колумбия - Япония 1:2

А само трима са играчите, които на Мондиал са гонени от терена в първите 10 минути. Освен тези двамата, третият е Джорджио Ферини през 1962-а година. Той е изгонен в 8-ата минута на мача Италия - Чили, който се играл пред 66 хиляди души и е наречен едновременно най-мръсната среща в историята на Мондиалите или Битката при Сантяго.

Съдията Кен Астън се вижда в истинско чудо, след като Ферини отказва да излезе от терена и трябва да бъде изведен от полицията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти