Гледай на живо

Полша - Саудитска Арабия 2:0

Има страхове, че Аталанта - Наполи може и да не завърши

Има страхове, че Аталанта - Наполи може и да не завърши

Има реална опасност днешният мач между Аталанта и Наполи в Серия “А” да бъде прекратен, алармира La Reppublica. Според информацията гостите били готови да си тръгнат от терена, ако феновете на домакините започнат да обиждат на расистка основа тъмнокожия им защитник Калиду Кулибали. Снажният футболист често е обект на такива действия, но сега неаполитанците са решени да не стоят безучастно.

По принцип тифозите на Аталанта са известни като едни от най-крайните на Апенините и изобщо не се обичат с тези от Неапол. Ултрасите от Бергамо от фракцията Curva Nord излязоха с обръщение, че няма да се държат като расистити, но пък в същото време далеч няма да са сдържани в тона си спрямо съперника.

“Никога дори няма да обмислим да приемем факта, че можем да бъдем лишени от нещо основно във футбола като дразненето между запалянковците. Бергамо винаги се е възмущавал от вулгарни песни и расистки скандирания. Но в същото време по повечето италиански стадиони ние постоянно чуваме, че бергамаските сме били фермери. Така да бъде! Давайте, мразете Бергамо! Не ни боли от това, защото то е е нещо, което ни свързва с нашата земя и дори ни прави по-горди заради произхода ни”, гласи част от текста на декларацията.

Аталанта и Наполи играят от 21:30 часа.
Преди повече от две години мач между Лацио и Наполи беше прекъснат точно заради скандирания срещу Кулибали.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти