Гатузо: Със сигурност няма да бием Парма, ако играем така, както срещу Дюделанж

Гатузо: Със сигурност няма да бием Парма, ако играем така, както срещу Дюделанж

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо не смята, че тимът му ще победи Парма в утрешния мач между двата отбора, ако покаже същата игра от успеха с 5:2 над Дюделанж от Лига Европа.

“Трябва да уважаваме съперника ни и да разберем качествата, които притежава. Това е отбор, който се затваря и е опасен на контраатака. Трябва да ги принудим да бягат повече, когато сме с топката, но и да сме внимателни с техните контраатаки. Близо 60 хиляди фенове ще дойдат на “Сан Сиро”, така че трябва да ги направим горди. Притеснен съм от начина, по който Парма играе, тъй като може да те накаже и от статични положения. Ако играем така, както срещу Дюделанж, тогава със сигурност няма да бием. Знаех, че това е рискована стратегия, но трябваше да променя състава, за да дам почивка на няколко играчи и да дам повече игрово време на други.

Това, което ми дава надежда, е, че по време на този мач видях как играчите промениха поведението си, когато губехме с 1:2. Моят отбор разбра, че не може да си позволи такъв унизителен резултат. Декември е натоварен месец, така че трябва да се опитаме да вземем възможно най-много точки, да направим възможно най-малко грешки, да излезем от групата си в Лига Европа и после ще видим. Вярно е, че имаме много контузени играчи, но тимът стана по-сплотен в тези трудности. Хосе Маури се справи добре, когато влезе като резерва срещу Дюделанж, докато Андреа Бертолачи сбърка няколко паса, но представянето му не беше пълен провал”, заяви Гатузо на пресконференцията преди двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти