Ренан призна, че иска да се раздели с Лудогорец и оплю футбола в България и Източна Европа

Ренан призна, че иска да се раздели с Лудогорец и оплю футбола в България и Източна Европа

Вратарят на Лудогорец Ренан даде интервю пред бразилското издание Globo Esporte, в което разказа за престоя си в Разград и за бъдещите си планове.

29-годишният страж призна, че вече търси ново предизвикателство, тъй като няма индикации, че ще подпише нов договор, а и освен това не е възхитен от футбола, който се играе тук.

"Нещото, което въобще не харесвам във футбола в Източна Европа, е техническото ниво. Това важи не само за България, но и за съседните страни. Играта тук е на ниско ниво, грозна е и включва много ритане", заявява Ренан.
 

"Това, което ми харесва обаче е, че в Лудогорец има много бразилци и се опитваме да играем по-техничен футбол на по-високо ниво. Освен това те ми помогнаха и с адаптацията, която бе доста трудна", признава стражът, който е в Лудогорец от началото на 2017 година.

"В момента търся мястото си другаде, защото договорът ми изтича в края на годината и няма индикации, че ще го подновя. През лятото ще мога да подпиша предварителен договор с друг отбор, но за момента няма нищо конкретно. Имаше интерес към мен, но поисканата за мен сума от страна на Лудогорец бе твърде висока и това отказваше другите клубове", каза още Ренан.

"Липсва ми Бразилия - човешката топлина, любовта на хората, феновете по трибуните. В последните години Лудогорец няколко пъти поред става шампион, но феновете ни са малко. Съвсем различно е, когато играеш пред пълен стадион и феновете не спират да пеят. Семейството ми също ми липсва и затова предпочитам да се върна отново в Бразилия. Има вариант да остана и в Европа, но най-важно при взимането на решението ще бъде кое е най-добре за семейството ми и за мен."

Вратарят на Лудогорец заявява още, че му е било наистина трудно в първите месеци в България заради студената зима и трудния за комуникация език.

"В първите три-четири месеца ми бе доста трудно. Езикът е много труден и говоренето на български съвсем не е лесно. Освен това ниските температури също са много неприятни. Тук става -10, -15 градуса, но вече свикнах", разказва още Ренан.

За бъдещите си планове Ренан казва, че най-много би искал да се върне в родния си клуб Ботафого, но е готов да играе и за други тимове.

"Много съм привързан към Ботафого, защото клубът ме изгради като професионалист, но мога да кажа, че бих играл и за друг отбор. В момента в Ботагофо има двама отлични вратари в лицето на Гатито Фернандес и Диего Кавалиери. Отворен съм да преговарям с всеки отбор и се надявам, че ще намеря най-подходящото място, на което да продължа кариерата си", завършва Ренан.

Освен за Ботафого и Лудогорец, Ренан е играл и за тима на Авай, с който печели бразилската Серия "В" през 2016 година.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти