Муратоглу: 99% от треньорските указания по време на мач се толерират

Муратоглу: 99% от треньорските указания по време на мач се толерират

Патрик Муратоглу очаква треньорските указания на корта да продължават да бъдат толерирани в турнирите от Големия шлем, въпреки че са забранени в мачовете от основната схема. Както знаете, французинът използва този прийом на финала на US Open миналата година и заради това Серина Уилямс получи предупреждения от съдията Карлос Рамос.

Ситуацията отприщи истински скандал между американката и рефера, който я санкционира още няколко пъти заради обидни реплики, и в крайна сметка тя загуби мача за титлата срещу Наоми Осака.

Муратоглу обаче вярва, че повечето съдии ще продължават да подминават треньорските указания и в първия турнир за годината от Големия шлем – Australian Open.

„Както знаете, в 99% от мачовете това се толерира. Хората дори не мислят за това, просто го правят всеки мач. И няма никакъв проблем. Ако стане твърде очевидно, съдията ще предупреди състезателката: „Треньорът ти дава много указания, може ли да го помолиш да се ограничи, или ще трябва да ти дам официално предупреждение“. Всеки е внимателен. Така че, ако трябва да съм честен, не виждам играчите или треньорите да са стресирани от това правило“, сподели Муратоглу.

Треньорът заяви, че заедно със Серина са взели решение да не прибягват до използването на треньорски указания на корта по време на двубоите на ниво WTA, където това е позволено.

„Не че тя не го желае, просто нейното най-важно качество е да бъде най-добрият състезател. Това ще я направи по-слаба. За някой като нея получаването на треньорски указания не е от особено значение“, заяви Муратоглу.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички