Анди Мъри предлага решения за тактическите почивки и медицинския таймаут

Анди Мъри предлага решения за тактическите почивки и медицинския таймаут

Анди Мъри предложи възможни решения на проблемите с тактическите почивки за тоалетна и медицинския таймаут. Бившият номер 1 бе ощетен във втори кръг от тазгодишния US Open, когато опонентът му Фернандо Вердаско проведе комуникация с треньора си по време на 10-минутна пауза заради жегата във „Флашинг Медоус“.

Малко по-късно през същата седмица, на финала на надпреварата, Серина Уилямс получи треньорски указания от Патрик Муратоглу, които доведоха до наказание.

Мъри използва Instagram, за да изрази мнението си по темата.

„Няколко възможни решения на проблемите с тактическите почивки за тоалетна и медицинския таймаут в тениса:

  1. Ако играч иска да отиде до тоалетна или да използва медицински таймаут, то опонентът му да има право да извика треньора си на корта по време на паузата. По този начин да се ограничи предимството, създадено от нарушаване на ритъма. Това ще се хареса на телевизиите, тъй като ще им даде тема за коментар по време на почивката.
  2. Ако играч иска да използва медицински таймаут, да сдаде следващия сервис гейм на опонента си. Така когато играта бъде подновена, съперникът му да е сервиращ. Смятам, че тенисистите ще привикат физиотерапевт само ако имат истински проблем“.

Tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички