Зверев спокоен за глезена си преди началото на Australian Open

Зверев спокоен за глезена си преди началото на Australian Open

Шампионът от Финалите на АТР 2018 Александър Зверев обяви, че е спокоен за здравословното си състояние преди началото на кампанията си в Australian Open. Младият германец е четвърти поставен в основната схема и започва срещу словенеца Аляж Бедене във вторник, а потенциално в четвърти кръг го очаква Ник Кирьос или Милош Раонич.

Само дни след като се отказа от демонстративен турнир в Аделаида заради проблем в бедрото, Зверев трябваше да прекрати тренировка на “Маргарет Корт Арина” заради извиване на глезена.

“Глезенът е добре, просто е малко подут. Всъщност, не съм го изкълчил, просто стъпих накриво и се получи възпаление между две кости. Добре съм, ще играя с превръзка, но хубавото е, че това не е нещо, което може да се влоши, така че съм спокоен”, обясни Зверев.

Той може да е доста доволен от жребия си, защото до полуфиналите потенциално може да играе с Бедене, Жереми Шарди, Жил Симон, Кирьос/Раонич, Борна Чорич или Доминик Тийм, а чак на предпоследната фаза го очаква евентуално Новак Джокович.

Още от Тенис

Виж всички