Министър Кралев: Трябва тотално нов закон за спортното хулиганство

Министър Кралев: Трябва тотално нов закон за спортното хулиганство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова за нов закон за футболното хулигантство. Той коментира ексцесиите по време на баскетболното дерби между Левски Лукойл и Балкан на 5 януари, което “сините” спечелиха драматично със 77:73 пред близо 1000 зрителив  зала “Универсиада”.

За съжаление, и този мач не мина без поредица от провокации от агитките и на двата отбора, като в средата на третата част се наложи жандармерията да нахлуе, за да усмири фенове на домакините. Част от най-върлите привърженици на столичани тръгнаха на саморазправа, но бяха озаптени. Въпреки това мачът бе прекъснат за няколко минути, а един от операторите на БНТ ударен с бутилка, което доведе и до отказ от негова страна да довърши служебните си ангажименти.

“Заразата от футболното хулиганство се пренесе и в другите спортове. Вече говорим за спортно хулиганство. Според мен трябва тотално нов закон за спортното хулиганство”, заяви министър Кралев в ефира на bTV.

“Стюардите нямат сили и възможности да се справят. Нито на стадиона, нито в залата. Разбира се, федерацията по баскетбол трябва да вземе мерки“, каза още Красен Кралев.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти