Кралев обяви кои БГ градове ще приемат Мондиал 2030, София ще е с два стадиона

Кралев обяви кои БГ градове ще приемат Мондиал 2030, София ще е с два стадиона

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV, в което внесе яснота по важни въпроси. Той разкри с кои градове и стадиони ще кандидатстваме за домакинството на Мондиал 2030.

“Ще кандидатстваме за световното първенство през 2030 година с четири стадиона. Два от тях са в София. Единият е „Васил Левски“, който ще бъде реновиран, за да отговаря на изискванията. Правят се проучвания за мястото, където да бъде построен нов национален стадион. Един стадион ще има във Варна. Там има едно съоръжение в строеж. Четвъртият ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани и да отговарят на критериите“, коментира министърът на спорта.

"Можем да кандидатстваме без построен стадион. Не може да се изгради за две години, когато трябва да подадем документацията. Не сме само ние, които нямаме готови съоръжения. Румъния има само един стадион, който отговаря на изискванията на ФИФА. Гърция има олимпийския стадион, който може да приеме откриване и финал, но трябва да претърпи ремонт, за да отговаря на най-новите критерии“, разкри Кралев.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти