Време е за Тур дьо ски!

Време е за Тур дьо ски!

14-ото издание на най-вълнуващата част от сезона в Световната купа по ски бягане - Тур дьо ски - ще се проведе между 28 декември и 5 януари 2020-а. “Спирките” са в Ленцерхайде (Швейцария), Тоблах (Италия) и легендарното финално изкачване във Вал ди Фиеме.

Този сезон една от новостите е, че стартовият списък за преследването в Тоблах на 1 януари ще бъде изготвен на базата на предишния старт в италианския зимен център. В миналото листата се изготвяше според тогавашното класиране в Световната купа.

Финалното изкачване във Вал ди Фиеме ще бъде под формата на масов старт, а не на преследване както преди. Ще има два междинни спринта за точковото класиране на Тур дьо ски (един в Лаго ди Тезеро и един в долната част на Алпе Чермис).

Само в масовия старт и спринта ще се присъждат бонус секунди, а такива няма да има за индивидуалния старт и преследването. Това е валидно не само за Тур дьо ски, но и за предстоящия ски тур през 2020-а. 

400 точки за Световната купа ще получи победителят в Тур дьо ски, а вторият и третият - съответно 320 и 240. 

Тъй като този сезон няма нито Олимпийски игри, нито Световно първенство, именно Тур дьо ски е едно от най-чаканите състезания в календара. Миналата година победител стана норвежецът Ингвилд Флугстад Йостберг. 

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти