България играе два мача с Египет на Нова година

България играе два мача с Египет на Нова година
Уволниха тихомълком човек от щаба на Пранди в националния
Уволниха тихомълком човек от щаба на Пранди в националния

Националният ни тим по волейбол за мъжете ще се изправи срещу Египет в две контролни срещи по път към олимпийската квалификация в Берлин.

“Тема Спорт” научи, че трикольорите ще срещнат “фараоните” на много интересни дати.
Проверките, които ще са единствени за “лъвовите”, ще се проведат на 31 декември и 1 януари. това е така, тъй като битката за единствената виза за Токио 2020 е от 5 до 10 януари в германската столица и няма други възможности за организирането на приятелски мачове.

41 България - Италия 1:3

Египтяните ще пристигнат в София на 30 декември, непосредствено преди контролите.

Селекционерът Силвано Пранди ще привика избраниците си на 26 декември за началото на подготовката. Очаква се в средата на следващия месец той да обяви съкратен списък от 16 имена, които да събере за старта на заниманията в зала “Христо Ботев”.

В разширения състав на Професора влязоха всички най-добри, сред които и освободените от италианеца през лятото Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов, Владислав Иванов и Николай Учиков. Малко вероятно е последният да остане в групата, предвид че все още няма клубен отбор и не играе никъде.

41 България - Италия 1:3

След изиграването на двете контроли с Египет ще стане ясен и окончателния списък за олимпийската битка в Берлин. “Лъвовете” ще отпътуват за германската столица на 3 януари. ТЕ ще играят в група срещу Сърбия, Франция и Холандия, като първите два тима се класират за полуфиналите.

Хари Латифян, “Тема Спорт”

Още от Волейбол

Виж всички