Потвърдено! България срещу Сърбия и Франция на олимпийската квалификация в Берлин

Потвърдено! България срещу Сърбия и Франция на олимпийската квалификация в Берлин
Както първи Sportal.bg обяви още на 30 септември, волейболистите от националния отбор на България попаднаха в кошмарна група за предстоящата олимпийска квалификация за Игрите в Токио 2020, която ще се проведе от 5 до 10 януари в Берлин.

Днес от Волейболната федерация на Германия - Deutsche Volleyball-Verband (DVV) потвърдиха разпределението на двете групи.

75 България - Бразилия 2:3

Според него възпитаниците на Силвано Пранди ще са част от Група В, в която другите отбори ще са настоящият европейски шампион Сърбия, силният тим на Франция и Холандия.

73 Финал на Евроволей 2019: Сърбия - Словения 3:1

В Група А са тимовете на домакина Германия, Белгия, Словения и Чехия.

Традиционно формирането на групите в олимпийските квалификации се прави въз основа на последната европейска ранглиста, а отборите се разпределят в тях по принципа на “серпентината” като под №1 се поставя домакинът (Германия), а след това се разпределят и останалите отбори според класирането им в ранглистата на CEV.

Само победителят в европейската квалификация ще спечели квота за участие на Олимпийските игри в Токио 2020 и ще се присъедини към другите 3 отбора от Европа, които вече имат квоти - Русия, Италия и Полша. Право да участват на Игрите през 2020 имат и домакините от Япония, Бразилия, Аржентина и САЩ.

75 България - Бразилия 2:3

DVV обяви разпределението на групите и се чака само официално потвърждение и от Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Европейска олимпийска квалификация за мъже в Берлин (5 - 10 януари):

Група А:

Германия

Белгия

Словения

Чехия

Група В:

Сърбия

Франция

БЪЛГАРИЯ

Холандия

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти