Министерството на спорта е назначило проверка на волейболната федерация

Министерството на спорта е назначило проверка на волейболната федерация
Нови заплахи във волейбола ни
Нови заплахи във волейбола ни

Министерството на младежта и спорта (ММС) е назначило проверка на волейболната федерация (БФВ). Това се казва в отговор на въпроси на "Дневник" след изказването на представители на опозицията, твърдящи, че федерацията има финансови проблеми.
Владо Николов: Държавни пари се раздават на клубове около избори (видео)
Бившият капитан на националния отбор Владимир Николов каза, че БФВ е във фалит, а дългогодишният член на управителния съвет Иван Сеферинов посочи, че има твърдения, че федерацията от години е "на червено".
Красен Кралев: Наблюдаваме внимателно процесите във волейболната федерация
Министерството обяви, че не разполага с информация за задължения на волейболната федерация. "ММС е назначило проверка на БФВ за периода 2015 - 2019 г. за организационното състояние на федерацията и за разходването на финансовите средства, предоставени на федерацията от ММС", се казва в отговора до "Дневник".

На пресконференция Николов призова министерството да не превежда държавни средства на БФВ, преди да се преведе общото събрание, за да не бъдат използвани част от парите за евентуално стимулиране на клубове с цел влияние върху решенията на общото събрание.

"За 2019 г. ММС има сключен договор с БФВ по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за средства в размер на 2 200 000 лева. В изпълнение на договора и по заявка на федерацията за месец декември предстои да се предоставят средства в размер на 55 671 лева за изплащане на месечните средства на състезателите, треньорите и длъжностните лица, включени в проекта на БФВ. Средствата са целеви и не могат да се разходват не по предназначение. ММС изисква копия на първичните счетоводни документи за превод на месечните средства в срок до 14 дни от превода им", коментират от министерството по темата.
Волейболният елит официално поиска смяната на Данчо Лазаров (видео + галерия)
Волейболният елит официално поиска смяната на Данчо Лазаров (видео + галерия)

Миналата седмица водещи клубове обявиха, че работят за свикване на извънредно изборно общо събрание, като целта е да бъде свален дългогодишният президент на федерацията Данчо Лазаров. Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че министерството ще следи да не се оказва натиск върху клубове.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти